Get Social With Us

coaching-1-Ieder kan met verlies te maken krijgen.
 
Elk verlies is anders. Ieder gaat daar op een eigen manier mee om.
 
Niet iedereen vindt het prettig om over verlies te praten. Als je door creativiteit naar buiten kan brengen wat van binnen leeft, kan dat ondersteunen en troost bieden. Je komt innerlijk in beweging door creatief aan de slag te gaan. Gelijktijdig met het uiten van verdriet en gemis voel je weer het stromen van energie. Het is bijzonder om dat te ervaren.
   
Naast mijn beroep als kunstenaar werk ik als professioneel verliesbegeleider, vooral met kinderen en jongeren. De scheidslijn tussen kunst en verlies is voor mij niet scherp afgebakend. Luisteren doe ik met verbeeldingskracht.
Dat stelt me in staat specifieke verbindingen op maat te ontwikkelen. Ik bedenk en organiseer speciaal voor mensen met verlies kunstzinnige cursussen en workshops. Ook verzorg ik lezingen en educatieve projecten op scholen. Daarnaast kan ik je individueel begeleiden met behulp van kunstzinnig coachen.
 
Mijn aanbod vind je hieronder.

  

Jouw verhaal in beeld

cursus,-jouw-verhaal-Individueel: kunstzinnige coaching
 
Kamp je met verlies, van een dierbare of van gezondheid? Is er iets gebeurd waardoor je leven voorgoed veranderd is? Het kan prettig zijn om onder individuele begeleiding naar buiten te brengen wat van binnen leeft. Via schetsen ontdekken we welke creatieve vorm van uiten het best bij jou past. Zelf maak je een uniek beeld. Een tastbare herinnering die jou kan ondersteunen in je dagelijks leven.

 
Cursus in kleine groep
 
Speciaal voor (eventueel jonge) mensen die met verlies te maken hebben bied ik een cursus aan om op een creatieve manier gevoelens te uiten. Het is bijzonder om te ervaren hoe goed dat kan doen.
 

“Jouw verhaal in beeld” – 6 lessen – start najaar 2016
Vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur + evt. ander tijdstip voor kinderen/jongeren
Data en kosten: volgt binnenkort
 
In het atelier gaan we in een kleine groep aan de slag en is er aandacht voor “jouw verhaal”. We werken met kleur, vorm en tekens aan een expressievorm die bij jou past. Het kan fijn zijn en bevrijdend voelen via een beeld naar buiten te brengen wat van binnen leeft. We maken iets unieks waarvan de kern door jouzelf (en evt. ook thuis) “gezien” kan worden.

   

 

Workshop

coaching-workshop-Workshop
De aanleiding voor een workshop is niet altijd leuk. Soms wil je graag samen iets dóén in geval van een ernstige ziekte of overlijden. Dan kan het fijn zijn om met elkaar een tastbare herinnering te maken in de vorm van een uniek beeld.
 
Uitgaand van jouw vraag kan ik een workshop van een halve of hele dag in overleg en op maat samenstellen. Vaak komen mensen naar mijn atelier in Zaltbommel, maar de workshops kunnen ook op een gewenste locatie gegeven worden.
 
Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Laat dan via contact een bericht achter.

Verlies in school

verlies-in-school-Verlies in school
Wanneer er een ingrijpend verlies is begeleid ik als rouw- en verliesbegeleider in een school of instelling.
 
Ook is het mogelijk een kunstzinnig project rondom verlies in de school of klas te verzorgen. Met behulp van creativiteit kan lucht gegeven worden aan gevoelens. De programma’s zijn laagdrempelig en op maat.
 
Is er een speciaal gegeven of heb je bepaalde suggesties? Stuur me een bericht via contact. Ik denk graag met je mee.

 

Lotgenotengroepen

lotgenotengroep-Lotgenotengroepen
Met zorg ontwikkel en organiseer ik preventieve hulpprogramma’s, met name voor kinderen en jongeren. Doel is hen zo goed mogelijk te helpen om te gaan met de veranderde situatie na een groot verlies, en te voorkomen dat zij vastlopen in rouw. Met lotgenoten ervaringen en gevoelens uitwisselen ondersteunt, troost en geeft lucht – je staat minder alleen in je verlies. Door tegelijkertijd creatief bezig te zijn wordt het innerlijk in beweging gebracht. Alle deelnemers hebben met verlies te maken. Zij sterken en inspireren elkaar in helende gesprekken en beelden. Met het uiten van gevoelens van gemis en verdriet  kan ook plezier en levensenergie weer gaan stromen. Het is bijzonder om te zien hoe goed dit ontmoeten hen doet.
 
Lotgenotengroepen kunnen bijeenkomen in mijn atelier.  Bijeenkomsten kunnen ook plaats vinden op een school of instelling. Er zijn al hulpprogramma’s op gebied van ‘scheiden’, ‘overlijden’ en ‘chronische ziekte in een gezin’. Natuurlijk kan een programma worden aangepast voor een nieuwe doelgroep.
 

 
Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Laat dan via contact een bericht achter.